Nieuws  >  COVID-19: Een open brief van een groep artsen pleit voor een onmiddellijke beëindiging van alle maatregelen

COVID-19: Een open brief van een groep artsen pleit voor een onmiddellijke beëindiging van alle maatregelen

BRUSSEL 09/09 - Omdat vele artsen en zorgprofessionals niet akkoord gaan met het beleid en de maatregelen die genomen worden om het coronavirus in te dijken in België, en dat hun stem niet altijd gehoord wordt of soms zelfs gecensureerd wordt, stelde een groep artsen een open brief op, bestemd aan alle overheden van België en aan de Belgische media. "Wij, Belgische artsen en gezondheidsprofessionals, willen via deze weg onze ernstige bezorgdheid uiten, in verband met de gang van zaken de afgelopen maanden rondom de uitbraak van het SARS-CoV-2 virus", aldus de artsen.

Open brief van artsen en gezondheidsprofessionals aan alle overheden van België en de Belgische media: 

"Wij, Belgische artsen en gezondheidsprofessionals, willen via deze weg onze ernstige bezorgdheid uiten, in verband met de gang van zaken de afgelopen maanden rondom de uitbraak van het SARS-CoV-2 virus.

Wij roepen politici op om zich onafhankelijk en kritisch te laten informeren bij de besluitvorming rond en de verplichte implementatie van de coronamaatregelen.

Wij roepen op om in de beleidsdiscussie over corona weer oog te krijgen voor het doel dat de maatregelen zouden moeten dienen: het verbeteren van onze volksgezondheid, en dit op lichamelijk, mentaal en emotioneel vlak.

Wij stellen dat de maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen buitenproportioneel zijn en meer schade aanrichten dan dat zij goed doen.

Er is geen medisch grond meer die dit beleid nog rechtvaardigt: we pleiten dan ook voor een onmiddellijke beëindiging van alle maatregelen.

Wij vragen een herstel van onze normale democratische bestuurs- en rechtsstructuren en een open debat, waar alle experten aan bod komen zonder enige vorm van censuur.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: