Nieuws  >  Beste artikelen 2020 - Reactie op de open brief van artsen tegen het huidige coronabeleid: waar is het sérieux gebleven?

Beste artikelen 2020 - Reactie op de open brief van artsen tegen het huidige coronabeleid: waar is het sérieux gebleven?

Opinie

BRUSSEL 10/09 - Met stijgende verbazing heb ik akte genomen van de open brief van een aantal artsen. In deze brief pleiten ze onder andere voor het stoppen van alle COVID-maatregelen welke tot nog toe genomen werden. Ze halen daarvoor een reeks argumenten aan, waarvan de betrouwbaarheid en het waarheidsgehalte minstens in twijfel kunnen getrokken worden.

Ten eerste: het begrip ‘gezondheid'. Inderdaad behelst dit begrip meer dan louter het fysieke. Ook het mentale en sociale spelen minstens een even belangrijke rol. De auteurs van dit artikel menen dat deze visie op gezondheid wordt geschonden.

Gezondheid is een breed begrip. Iedereen vult dit anders in. Maatregelen die genomen worden om een ernstig medisch probleem in te dijken, botsen dan vaak met de invulling van het begrip ‘gezondheid'.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: