Nieuws  >  De woede van een huisarts: “Laat mij geneeskunde doen in plaats van paperassenwerk”

De woede van een huisarts: “Laat mij geneeskunde doen in plaats van paperassenwerk”

Opinie

BRUSSEL 22/09 - Het schooljaar is nog maar enkele dagen geleden in “code geel” begonnen en België is al bezig de scholen weer te laten leeglopen. Op grond van min of meer wetenschappelijk gevalideerde (en in elk geval aanvechtbare) aanbevelingen veegt België artikel 26 van de universele verklaring van de rechten van de mens, het recht op opvoeding, onder de mat. De zon schijnt, maar dit is een verhaal van ‘paraplu’s’. Ik zal het u uitleggen.

De schoolgeneeskunde (en instanties voor gezondheidspromotie op school/centra voor leerlingenbegeleiding) opent haar Kind en Gezin-Sciensano-paraplu: "We moeten de beslissingen van Kind en Gezin naleven. Kind en Gezin heeft beslist dat, zodra 1 of 2 leerlingen positief testen, de hele klas moet worden getest en 14 dagen in quarantaine moet worden gezet, masker of niet, social distancing of niet, ongeacht het resultaat van de tests. Maar vergeet niet contact op te nemen met uw huisarts voor de screening, het voorschrijven van de test, het ontvangen en verwerken van het resultaat en vergeet vooral niet een medisch attest. Anders voldoet uw kind niet aan de regels, zie de wet op de schoolplicht."

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: