Nieuws  >  COVID-19: Brusselse provinciale crisiscel neemt geen bijkomende maatregelen

COVID-19: Brusselse provinciale crisiscel neemt geen bijkomende maatregelen

BRUSSEL 21/09 - De Brusselse provinciale crisiscel heeft maandag de epidemiologische situatie in het Brussels gewest besproken en heeft beslist om ondanks de stijgende besmettingscijfers de huidige maatregelen te behouden. De beslissing is mede ingegeven door het feit dat de Nationale Veiligheidsraad woensdag samenkomt en mogelijk bijkomende maatregelen neemt voor het hele land.

Met het behoud van de huidige coronamaatregelen voor het Brussels gewest, waar sinds 12 augustus een mondmaskerplicht geldt, volgt de provinciale crisiscel het advies van het wetenschappelijk comité dat op donderdag 17 september samen kwam om de stijgende besmettingscijfers te bespreken. Al hebben de aanwezige partijen wel benadrukt dat er extra moet worden toegezien op de naleving van maatregelen door in te zetten op duidelijke communicatie, met name bij de jongeren, gezinnen en bedrijven waar de besmettingscijfers fors stijgen.

"Het aantal besmettingen met het coronavirus in het Brussels gewest ligt vandaag op 234 gevallen per 100.000 inwoners. De voorbije dagen heeft zich een significante stijging voorgedaan, die echter wel te verwachten was, doordat veel vakantiegangers zijn teruggekeerd uit oranje en rode gebieden en het nieuwe schooljaar is gestart", klinkt het.

Naast de negentien Brusselse burgemeesters waren ook de kabinetten die bevoegd zijn voor onderwijs en hoger onderwijs aanwezig op de provinciale crisiscel. De situatie wordt van nabij opgevolgd, maar is nog niet alarmerend, volgens de crisiscel.

"Voorlopig blijft voor de scholen inclusief de hogere onderwijsinstellingen kleurcode geel van toepassing. Na de Nationale Veiligheidsraad wordt deze donderdag echter een vergadering gehouden met vertegenwoordigers van het hoger onderwijs en de burgemeesters én vindt er overleg plaats met de inrichtende machten van het onderwijs en de betrokken kabinetten", meldt het kabinet van Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS).

COR 914 • Belga

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: