Nieuws  >  Een huisarts is geen klerk (opinie)

Een huisarts is geen klerk (opinie)

Opinie

BRUSSEL 23/09 - Covid-19 slaat hard toe. Overal. In alle geledingen van de maatschappij eist ze haar tol. In gans dit verhaal is de rol van de huisarts niet te onderschatten. Huisartsen testen op Covid-19, huisartsen schrijven quarantaine attesten, huisartsen leveren attesten af voor de schoolgaande jeugd, huisartsen zijn de verbindingspersoon met de contact tracing. Het zijn taken die er allemaal bijkomen, naast de gewone reguliere huisartsenzorg.

Het spreekt voor zich dat die fameuze ‘gewone' zorg al een tijdje in nauwe schoentjes zit. Ingrepen worden uitgesteld, consultaties verdaagd, oudere mensen met schrik voor corona blijven buiten de huisartsenpraktijk, en vragen de arts om op huisbezoek te komen, voor elke operatie is een Covid-test nodig, en ga zo maar door.

Dit takenpakket, bovenop de normale zorg, eist zo stilaan zijn tol. De recentelijke kreet van de voorzitter van Domus Medica is in deze dan ook niet meer dan terecht.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: