Nieuws  >  Artsen reageren vol ongeloof op Veiligheidsraad: "Wij zullen het puin mogen ruimen"

Artsen reageren vol ongeloof op Veiligheidsraad: "Wij zullen het puin mogen ruimen"

BRUSSEL 25/09 - Vol verwachting keken de huisartsen, spoedartsen en intensivisten uit naar de maatregelen die de Nationale Veiligheidsraad op woensdag 23 september zou aankondigen. De verbazing, ja zelfs het ongeloof na de persconferentie was des te groter. Gezien de evolutie van de epidemie willen wij met een krachtig signaal reageren op deze beslissingen want zonder bijsturing van de maatregelen stevenen we af op een vermijdbare slechte sequel van de eerste golf.

Op woensdag 23 september heeft de Nationale Veiligheidsraad een aantal nieuwe maatregelen voorgesteld. Iedereen in de samenleving en dus zeker ook de huisartsen, spoedartsen en intensivisten keken hoopvol uit naar deze aankondigingen. De verbazing, ja zelfs het ongeloof na de persconferentie was des te groter.

Blijven volhouden

Vooraleerst hebben wij heel veel begrip en respect voor elke burger die al maanden het beste van zichzelf geeft om zich zo goed mogelijk aan te passen aan de nieuwe realiteit. Veel van de genomen maatregelen zijn niet leuk en tegennatuurlijk. We beseffen ook dat ze een enorme impact hebben op de economie. Dit volhouden is geen evidentie. Maar we doen het om onszelf maar ook de meest kwetsbaren in de maatschappij te beschermen. We willen daarom ook iedereen oproepen om te blijven volhouden want enkel samen kunnen we deze pandemie de baas.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: