Nieuws  >  Artsen staan te weinig open voor de gevolgen van "Long Covid-19"

Artsen staan te weinig open voor de gevolgen van "Long Covid-19"

Opinie

BRUSSEL 29/09 - In het begin van de pandemie hadden we de indruk dat Covid-19 wat geleek op een ernstige griep: ofwel genas je ervan zonder al te veel problemen ofwel stierf je eraan op de intensive care. Maar bij observatie van enkele genezen patiënten werd al snel duidelijk dat de infectie blijvende longletsels kan veroorzaken, getuige waarvan de weinig geruststellende beelden bij CT-scan van de longen en het trage herstel.

Vervolgens werden nog andere tekenen en mogelijke complicaties bij een SARS-CoV-2-infectie genoteerd: voorbijgaande anosmie, diarree, huidverschijnselen als gevolg van stollingsstoornissen en mogelijk auto-immune verschijnselen. Er is ook twijfel gerezen over de duur van de immuniteit die wordt verworven na een infectie. Toch bleef de focus grotendeels gericht op contaminatie en het aantal nieuwe gevallen en extra sterfgevallen. We hopen dat er snel een doeltreffend vaccin zal worden ontwikkeld. Nu blijken er ook gevallen te zijn van lang aanslepende Covid-19, een ziektebeeld dat de WGO (eindelijk) een maand geleden heeft erkend. Waarom zo laat en hoe verklaar je dat?

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: