Nieuws  >  COVID-19: Strengere maatregelen van kracht in Brussel vanaf vandaag

COVID-19: Strengere maatregelen van kracht in Brussel vanaf vandaag

BRUSSEL 28/09 - Vanaf maandag verscherpt het Brussels Hoofdstedelijk Gewest de coronamaatregelen. Cafés en bars moeten om 23 uur de deuren sluiten en de gemeenten zullen strenger controleren op het verbod op samenscholingen. De maatregelen worden verscherpt om de snelle stijging van de coronabesmettingen een halt toe te roepen.

De beslissing om de maatregelen te verstrengen werd vrijdag genomen door de provinciale crisiscel.

Cafés en bars moeten vanaf maandag de deuren sluiten om 23.00 uur, een maatregel die al zeker drie weken zal gelden. Samenscholingen van meer dan tien mensen blijven dag en nacht verboden. De burgemeesters van de Brusselse gemeenten zullen de controle op het verbod van samenscholingen met meer dan tien personen opvoeren, in het bijzonder na 23.00 uur, wanneer de bars sluiten.

Daarnaast moeten boekhandels die beschikken over een speelruimte en alle andere winkels die drank of voeding verkopen sluiten om 22.00 uur, zoals dat vandaag al het geval is voor nachtwinkels.

Tot slot is het verboden om op markten voeding te nuttigen.

Op de Nationale Veiligheidsraad werd afgelopen woensdag onder meer beslist dat de algemene mondmaskerplicht ook in Brussel opgeheven wordt vanaf 1 oktober. De mondmaskerplicht blijft wel nog bestaan voor drukke plaatsen, zoals winkels en de omgeving van scholen. In het gewest zal het ook verplicht zijn steeds een mondmasker bij te hebben.

SGI • Belga

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: