Nieuws  >  COVID-19: Wereldwijd meer dan 1 miljoen doden door coronavirus (Johns Hopkins)

COVID-19: Wereldwijd meer dan 1 miljoen doden door coronavirus (Johns Hopkins)

BALTIMORE 29/09 - Sinds het begin van de corona-epidemie, zijn wereldwijd al meer dan één miljoen mensen overleden aan COVID-19. Dat blijkt uit een telling van de Johns Hopkins Universiteit in Baltimore.

De teller van universiteit Johns Hopkins overschreed dinsdag even voor 3 uur (Belgische tijd) de kaap van de 1 miljoen doden. Er wordt nu melding gemaakt van wereldwijd 1.000.555 sterfgevallen door COVID-19.

In de nacht van zondag op maandag had een gelijkaardige telling van het Franse persagentschap AFP ook al melding gemaakt van 1 miljoen coronadoden.

De meeste dodelijke slachtoffers vielen in de Verenigde Staten (ongeveer 205.000), gevolgd door Brazilië (meer dan 142.000) en India (ruim 95.000).

In de VS zijn ook de meeste besmettingen vastgesteld: meer dan 7,1 miljoen. Wereldwijd gaat het volgens de universiteit om meer dan 33 miljoen bevestigde gevallen. Aangenomen wordt dat het werkelijke aantal besmettingen nog een pak hoger ligt.

De secretaris-generaal van de Verenigde Naties, António Guterres, spreekt over een "hartverscheurende mijlpaal". Hij roept iedereen wereldwijd op om zich te blijven houden aan de maatregelen en een mondmasker te dragen. "We kunnen deze uitdaging overwinnen", stelt Guterres.

TIP • Belga

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: