Nieuws  >  Nu nadenken over een nieuw statuut voor artsen! (Opinie)

Nu nadenken over een nieuw statuut voor artsen! (Opinie)

Opinie

BRUSSEL 02/10 - De Belgische geneeskunde is een zeer liberale praktijk. Die mentaliteit is dermate verankerd dat ze zelfs doorsijpelt in de eisen van de artsensyndicaten. De meesten onder ons zijn zuivere zelfstandigen, die een “dienst” factureren.

De honoraria passeren echter gedeeltelijk via een bestuurder, die naar believen een min of meer groot deel ervan kan redistribueren. Dat is een oorzaak van tastbare spanningen in sommige ziekenhuizen. Het is echter belangrijk eraan te herinneren dat de overgang van een dubbel statuut ergens tussen student en werknemer in naar dat van zelfstandige zeer abrupt gebeurt en erg complex is voor niet-ingewijden. Veel van mijn jonge collegae, die niet altijd even goed op de hoogte zijn van de fiscale repercussies, stellen dat systeem overigens ter discussie.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: