Nieuws  >  COVID-19: Waals en Brussels contactonderzoek loopt duizenden telefoons achter

COVID-19: Waals en Brussels contactonderzoek loopt duizenden telefoons achter

BRUSSEL 07/10 - De forse toename van het aantal corona­besmettingen heeft het Waalse en Brusselse contact­onderzoek in snelheid ­gepakt. Beide regio's ­hebben een stevige achterstand opgelopen in het aantal telefoons dat de onderzoekers moeten doen naar patiënten en hun contacten. Dat schrijft De Standaard woensdag.

Uit cijfers van zondag, die de krant kon inkijken, blijkt dat de contact­onderzoekers van het Waals Gewest nog geen 30 procent van hun telefoons afgewerkt hebben. Amper 378 van de 2.349 besmette mensen werden bereikt, en slechts 1.026 van de 2.734 contacten van die besmette mensen. De cijfers van maandag tonen een betere situatie, maar ook toen werd niet de helft van de telefoons afgewerkt.

Brussel kampt met hetzelfde probleem, zij het in iets mindere mate. Het kabinet van de Waalse minister van Gezondheid, Christie Morreale (PS), wijt de moeilijk­heden aan de software van de callcenters, maar bevestigt ook dat er een inhaalbeweging nodig is: er worden meer onderzoekers ingeschakeld.

SVR • Belga

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: