Nieuws  >  COVID-19: Johnson & Johnson legt klinische proeven met vaccin tijdelijk stil omwille van zieke deelnemer

COVID-19: Johnson & Johnson legt klinische proeven met vaccin tijdelijk stil omwille van zieke deelnemer

WASHINGTON 13/10 - Het Amerikaanse farmabedrijf Johnson & Johnson legt de klinische proeven met zijn coronavaccin tijdelijk stil omdat één van de deelnemers ziek is geworden. Dat heeft het bedrijf maandag aangekondigd.

Het vaccin van Johnson & Johnson zit momenteel in de zogenaamde derde fase van de klinische proeven. Die zijn nu opgeschort vanwege een "onverklaarbare ziekte" bij een deelnemer, zo stelt de farmagroep in een persmededeling. Medici van het bedrijf en onafhankelijke veiligheidsexperts gaan de ziekte onderzoeken.

Johnson & Johnson kondigde vorige maand aan dat 60.000 mensen deelnemen aan de derde fase van de proeven. Ze krijgen voorlopig geen nieuwe doses meer toegediend.

Het bedrijf onderstreept dat het opduiken van ziektes, "ook ernstige", niet onverwacht is bij massale klinische proeven.

Johnson & Johnson, waartoe ook het Belgische Janssen Pharmaceutica behoort, sloot vorige week nog een contract met de Europese Commissie voor de aankoop van het kandidaat-vaccin voor 200 miljoen mensen, met de optie om 200 miljoen extra doses te kopen.

De Commissie ondertekende ook al een contract met Sanofi-GSK en AstraZeneca. Ook dat bedrijf moest vorige maand de proeven met zijn vaccin even stopzetten vanwege medische problemen met een proefpersoon. Ze zijn intussen hervat. 

RBR/ • Belga

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: