Nieuws  >  Corona is back in town: wat voorspeld werd, is grotendeels uitgekomen (Opinie)

Corona is back in town: wat voorspeld werd, is grotendeels uitgekomen (Opinie)

Opinie

BRUSSEL 19/10 - Als het op het nemen van strenge maatregelen aankomt, is België, volgens mij, veel te laks uit de hoek gekomen, zeker in vergelijking met bepaalde Aziatische landen. Dit heeft zeker een rol gespeeld in de toestand die we nu in oktober kennen. Maar ook de volgzaamheid van de Vlaming of Belg mag niet miskend worden. Achterpoortjes zoeken is immers een nationale sport. Jammer genoeg trekt het coronavirus zich daar niks van aan.

Alle alarmbellen gaan af. De cijfers stijgen naar onrustwekkende hoogten. Ze zijn nog niet wat we gezien hebben in maart en april. Maar het begint erop te lijken.

Ondertussen is er gelukkig een nieuwe regering gevormd. Met Vandenbroucke op het departement Sociale Zaken en Volksgezondheid mogen we misschien hopen dat de aanpak van de coronacrisis wat minder chaotisch en wat meer gestroomlijnd zal verlopen.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: