Nieuws  >  COVID-19: Wat Marc Van Ranst denkt over de nieuwe teststrategie

COVID-19: Wat Marc Van Ranst denkt over de nieuwe teststrategie

LEUVEN 20/10 - Viroloog Marc Van Ranst zegt dat hij niet tevreden is met de nieuwe teststrategie van de verschillende overheden. Vanaf woensdag worden enkel nog mensen met symptomen getest op het coronavirus. "Ik begrijp het ergens, maar het is natuurlijk een noodmaatregel. Hadden de politici vroeger geluisterd naar de virologen, had dit niet gehoeven", aldus Van Ranst.

Omdat de wachtrijen aan de testlaboratoria oplopen, gaat er vanaf woensdag een nieuwe teststrategie in. Testen op COVID-19 wordt vanaf dan voorbehouden voor mensen die effectief symptomen vertonen. Mensen die een nauw contact hebben gehad met iemand die positief is maar zelf geen symptomen vertonen, worden niet meer getest. Ook mensen die uit een rode zone in het buitenland terugkeren, komen niet meer in aanmerking voor een test.

Viroloog Marc Van Ranst van het UZ Leuven is niet blij met de maatregel: "Dit had niet moeten gebeuren. Hadden de politici vroeger geluisterd naar de virologen, had dit niet gehoeven. Maar ik begrijp het ergens wel, het is natuurlijk een noodmaatregel".

Net als in de rest van het land komen de teststalen in het UZ Leuven vlot binnen. "Maar alles valt al bij al goed mee. Soms valt er eens een machine in panne, maar we krijgen alles nog goed rond", besluit Van Ranst.

COR 909 • Belga

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: