Nieuws  >  COVID-19: Vlaanderen buigt zich over mogelijke bijkomende coronamaatregelen

COVID-19: Vlaanderen buigt zich over mogelijke bijkomende coronamaatregelen

BRUSSEL 26/10 - Premier Alexander De Croo "verwelkomt" het feit dat de Vlaamse regering dinsdag een extra ministerraad organiseert om zich te buigen over mogelijke bijkomende coronamaatregelen. "We mogen ons als land niet laten verdelen in de strijd tegen het virus. We zullen het virus maar verslaan als we allemaal samen doen wat nodig is", aldus De Croo in een korte reactie.

Vorige week namen zowel Wallonië als Brussel bijkomende coronamaatregelen bovenop de afspraken die binnen het Overlegcomité met de federale regering gemaakt waren. Vlaanderen hield de boot voor strengere maatregelen voorlopig af, maar heeft nu toch beslist om zich dinsdag in een extra ministerraad over "eventuele bijkomende maatregelen" te buigen.

"Het virus in Wallonië verschilt niet van dat in Vlaanderen. Het treft heel ons land. Ook in Vlaanderen staan de huisartsen en de ziekenhuizen onder zware druk", zegt premier De Croo.

Volgens de eerste minister moeten de regio's bovenop de federale maatregelen (zoals de avondklok, het strikt beperken van het aantal contacten en thuiswerk) elk "op hun bevoegdheidsdomeinen afdoende maatregelen nemen". "Alleen zo kunnen we de verspreiding van het virus zoveel mogelijk inperken", klinkt het.

Zondag heeft de premier nog overleg gehad met de ministers-presidenten van de gemeenschappen met de vraag om zo snel mogelijk - deze week al - extra in te grijpen in het onderwijs. Aan Vlaamse kant ging men niet in op dat verzoek. Er komt wel een verlenging van de herfstvakantie tot en met 11 november, maar deze week wordt nog niet ingegrepen. Aan Franstalige kant schakelt men voor het secundair onderwijs wél vanaf woensdag 28 oktober al over op afstandsonderwijs.

DRM • Belga

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: