Nieuws  >  COVID-19: Overlegcomité komt vrijdagnamiddag opnieuw bijeen

COVID-19: Overlegcomité komt vrijdagnamiddag opnieuw bijeen

BRUSSEL 27/10 - De federale en deelstaatregeringen steken vrijdagnamiddag opnieuw de koppen bijeen in het Overlegcomité. Dat bevestigt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a). Op de agenda staat onder meer de evaluatie van de sluiting van de horeca.

De federale en deelstaatregeringen beslisten half oktober restaurants en cafés een maand lang te sluiten. Dat ging gepaard met een nachtklok van middernacht tot 5 uur 's morgens. De maatregelen zouden na twee weken, komende vrijdag dus, geëvalueerd worden.

Het Overlegcomité komt daarom vrijdagnamiddag samen, bevestigde minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) dinsdag in de Kamercommissie Gezondheid. Het kabinet van premier Alexander De Croo bevestigt het ook.

Intussen trof het Overlegcomité vorige week extra maatregelen op het gebied van sport en cultuur én gingen Wallonië en Brussel op eigen houtje nog stapje verder, met onder meer een langere avondklok en strengere regels rond vrijetijdsbesteding. Vlaanderen volgt wellicht dinsdagavond.

TOB • Belga

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: