Nieuws  >  De Jamboniaanse aanpak: koud en zakelijk, empathisch zwak, maar vooral : too little, too late (opinie)

De Jamboniaanse aanpak: koud en zakelijk, empathisch zwak, maar vooral : too little, too late (opinie)

Opinie

BRUSSEL 28/10 - Al weken schreeuwt het zorgpersoneel, de artsen en virologen om een meer doortastend beleid. Getreuzel was het initiële antwoord van deze regering. Eenheid van commando ? Mooie woorden… De realiteit laat een duidelijk verschil in visie zien tussen het Vlaamse en het federale niveau.

Jambon en zijn ploeg hebben onder druk van de coronacijfers nieuwe maatregelen aangekondigd. Deze zouden eerst pas vrijdag ingaan, maar werden dan onder algemene druk vervroegd ingevoerd.

Ongehoord dat de maatregelen pas eerst vrijdag zouden ingaan. "De getroffen sectoren moeten eerst tijd krijgen om de nodige aanpassingen te kunnen doen", heet dat dan, in de taal van Jambon. Sense of urgency?  Exponentieel stijgende curve?  Zorgpersoneel dat mentaal op is? Blijkbaar heeft de wereldvreemde Jambon daar nog nooit van gehoord.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: