Nieuws  >  Minister Vandenbroucke maakt bekend wie zijn teamleden zijn

Minister Vandenbroucke maakt bekend wie zijn teamleden zijn

BRUSSEL 29/10 - Kamerlid Jan Bertels (sp.a) start op 1 november als kabinetschef gezondheidszorg bij minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Frank Vandenbroucke. En niet Inti Ghysels, de directeur van de studiedienst van de sp.a, wordt kabinetschef algemeen beleid, maar wel Mathias Dobbels, de voormalig kabinetschef van Brussels minister Pascal Smet. Dat maakte het kabinet-Vandenbroucke donderdagavond bekend.

Bertels, afkomstig uit Herentals, zetelt sinds 2014 achtereenvolgens in het Vlaams en Federaal Parlement. Voor Bertels verkozen werd, was hij jarenlang directeur-generaal bij de FOD Sociale Zekerheid. Hij werkte ook een achttal jaar als adviseur sociale zekerheid op de sp.a-kabinetten van Jan Peeters en Johan Vande Lanotte. Gitta Vanpeborgh, sp.a-schepen in Mortsel, zal Jan Bertels opvolgen in de Kamer.

Mathias Dobbels, de voormalig kabinetschef van Brussels minister Pascal Smet, wordt kabinetschef voor het vicekabinet van ministers Frank Vandenbroucke en Meryame Kitir. Inti Ghysels, die eerder werd genoemd in die functie van kabinetschef algemeen beleid, blijft op vraag van voorzitter Conner Rousseau directeur van de studiedienst van de sp.a.

Ri de Ridder tot slot, de voormalige topman van het RIZIV, wordt strategisch adviseur op het kabinet-Vandenbroucke. "Hij zal zich in eerste instantie volledig toespitsen op het beheer van de COVID-crisis", klinkt het in het persbericht.

VKB • Belga

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: