Nieuws  >  Koopzondag op 1 november, in volle coronacrisis, daarvoor moet je in België zijn (opinie)

Koopzondag op 1 november, in volle coronacrisis, daarvoor moet je in België zijn (opinie)

Opinie

BRUSSEL 02/11 - Zaterdag 31 oktober en zondag leek het alsof corona nooit onze levens was binnengeslopen. De aanblik van volle winkelstraten in grote steden deed vermoeden dat het business as usual was. Geen vuiltje aan de lucht, geen virusje aan de skyline, geen gezondheidscrisis, nada. Kan het cynischer ? Mensen die in lange rijen staan aan te schuiven, om ocharme nog een broek of een trui te kopen, in de volle regen, uren aanschuivend. En dat terwijl mensen liggen te vechten voor hun leven…

Is onze maatschappij zover gekomen dat elk medeleven, elk empathisch vermogen eruit verdwenen is ? Je zou het haast beginnen te geloven.

Via oneindig veel kanalen weten we dat het coronavirus sinds maart onze levens duchtig dooreenschudt. De laatste weken schreeuwen de zorgverleners voor een verstrenging van de maatregelen. Uiteindelijk, na lang aarzelen, zijn de beleidsmakers toch gezwicht voor een nieuwe lockdown. Vrijdag, dd. 30/10, in de avond, werd de lockdown afgekondigd. Zondagavond zou die ingaan. Naar aloude gewoonte, de houding indachtig, ‘regels zijn er om overtreden te worden', maatregelen zijn er niet om ze na te leven, maar om ze te omzeilen, trokken veel Belgen zich van deze maatregelen niks aan, en gingen ze duchtig op koopjesjacht. Waarom dan nog niet eens duchtig profiteren, nu het nog kan, coronavirus of niet ?

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: