Nieuws  >  COVID-19: China gaat reizigers uit België tegenhouden

COVID-19: China gaat reizigers uit België tegenhouden

PEKING 05/11 - China gaat vanwege de coronapandemie de komst van buitenlandse reizigers uit België en het Verenigd Koninkrijk tegenhouden. Daarnaast worden ook voor verschillende andere landen de voorwaarden voor toegang tot het Chinese grondgebied verscherpt.

Volgens een mededeling die woensdag op de website van de Chinese ambassade in Londen werd gepubliceerd, heeft Peking beslist "de binnenkomst van niet-Chinese onderdanen die in het Verenigd Koninkrijk aanwezig zijn tijdelijk op te schorten". Dat geldt ook voor mensen die in het bezit zijn van een visum of een Chinese verblijfsvergunning. Het gaat om een tijdelijke maatregel wegens de coronasituatie, zo wordt nog verduidelijkt.

Volgens het Franse persbureau AFP staat een gelijkaardige mededeling ook op de website van de Chinese ambassade in België, maar dan wel enkel in een versie die opgesteld is in het Chinees.

Ook voor reizigers uit landen als Frankrijk, de Verenigde Staten, Duitsland, Singapore en Canada worden strengere maatregelen aangekondigd voor het verkrijgen van toegang tot het Chinees grondgebied. Daar wordt vooral gemikt op een strengere screening.

TIP • Belga

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: