Nieuws  >  Reactie op de beruchte open brief: "Naar een omgekeerde lockdown"

Reactie op de beruchte open brief: "Naar een omgekeerde lockdown"

Opinie

BRUSSEL 06/11 - Midden augustus 2020 verscheen een fel opgemerkte publicatie genaamd “Open brief aan de Belgische regering en experten vanwege artsen, specialisten gezondheidswetenschappers, onderzoekers en zorgverleners” . De titel van de brief was: "Naar een omgekeerde lockdown".

Ter herinnering vindt u hier de link naar het artikel. Met een indrukwekkende lijst van hoog gekwalificeerde ondertekenaars waaronder de professoren Gala, Annemans, De Smet et al en duizenden sympathisanten groeide het manifest al snel uit tot een thema dat hevige discussies uitlokte. Vele mensen waren wel te vinden voor de logica van de argumenten en voorstellen, anderen wezen het radicaal van de hand als onverantwoord, onwetenschappelijk en ronduit onethisch. Een en ander leidde tot felle polemieken die nu nog aan de gang zijn.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: