Nieuws  >  COVID-19: Christelijke Mutualiteit lanceert campagne met betrouwbare informatie om vaccintwijfelaars te overtuigen

COVID-19: Christelijke Mutualiteit lanceert campagne met betrouwbare informatie om vaccintwijfelaars te overtuigen

BRUSSEL 24/11 - Een derde van de Belgen twijfelt of ze zich wel zullen laten inenten met een vaccin tegen het coronavirus, bleek vorige maand nog uit een gezondheidsenquête van Sciensano. Met een nieuwe campagne met betrouwbare informatie wil de Christelijke Mutualiteit voorkomen dat mensen hun vertrouwen in vaccinatieveiligheid verliezen. "Door je te laten vaccineren doe je niet alleen jezelf een cadeau, maar ook alle mensen rondom jou", is de centrale boodschap.

België scoort traditioneel hoog in vaccinatiegraad, maar ook in ons land duiken vaker kritsiche stemmen op. Uit de enquête van Sciensano bleek verder nog dat de helft van de bevolking zich gaat laten inenten, terwijl 17 pct dat zegt niet te zullen doen. De resterende 33 pct geeft aan zich misschien te zullen vaccineren, maar dat nog niet zeker te weten. Het is die laatste groep die de doelgroep is van CM. "We willen breed sensibiliseren", klinkt het.

"Correcte informatie zal hoe dan ook de sleutel zijn om mensen te overtuigen om zich te laten vaccineren", weet Joyce Braem van CM. "Over vaccins, niet alleen over dat tegen COVID-19, doen heel wat misverstanden de ronde. Soms gaat het ronduit om fake news. Die berichten ondermijnen het vertrouwen van de mensen in vaccinatiecampagnes. De enige manier om valse geruchten tegen te gaan, is ze op alle mogelijke manieren te blijven weerleggen met correcte en wetenschappelijke informatie."

Er komen radiospotjes, een campagne op social media en een nieuwe webpagina op de site van CM (cm.be/vaccinatie). Op die webpagina is info te vinden over hoe een vaccin tot stand komt en zijn ook factchecks te vinden.

BGY • Belga

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: