Nieuws  >  COVID-19: België tekent in op de aankoop van kandidaatvaccin CureVac

COVID-19: België tekent in op de aankoop van kandidaatvaccin CureVac

BRUSSEL 25/11 - De Europese Commissie voert onderhandelingen in naam van de lidstaten voor de aankoopprocedures van vaccins tegen COVID-19 en legt contracten voor aan de lidstaten. In België heeft het adviescomité dat instaat voor de analyse van de aankoopdossiers een advies gegeven voor het kandidaatvaccin van CureVac. De Interministeriële Conferentie Volksgezondheid van 24 november 2020 heeft vervolgens beslist. Als dit vaccin een marktvergunning krijgt, zal België het aankopen.

Gezien de huidige gezondheidscrisis zijn wereldwijd vele teams tegelijkertijd aan het werk om zo snel mogelijk een veilig en doeltreffend vaccin van goede kwaliteit te ontwikkelen. De onderhandelingen van de Europese Commissie en het werk van het adviescomité hebben als doel dat de Europese en Belgische bevolking, met in de eerste plaats de prioritaire doelgroepen, toegang krijgen tot een vaccin tegen COVID-19 van zodra er een is vergund.

Midden augustus 2020 gaf het adviescomité al een positief advies voor het contract voor het kandidaatvaccin van AstraZeneca en de universiteit van Oxford en in november 2020 voor het kandidaatvaccin van Janssen (Johnson & Johnson) en Pfizer en BioNTech..

Het adviescomité heeft nu een advies gegeven voor het kandidaatvaccin van CureVac. Het Europese contract gaat over de aankoop van 225 miljoen dosissen. België zou daarvan 2,9 miljoen dosissen aankopen. Klinische proeven met het kandidaatvaccin van CureVac zijn volop aan de gang in Europa, waaronder in België.

Samengevat: ons land heeft dus intussen al recht op meer dan 20  miljoen coronavaccins. 

Interministeriële Conferentie Volksgezondheid

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: