Nieuws  >  COVID-19: Eerste vaccins ten vroegste half januari in België (Morreale)

COVID-19: Eerste vaccins ten vroegste half januari in België (Morreale)

NAMEN 01/12 - De eerste vaccins tegen Covid-19 worden ten vroegste halfweg januari in ons land verwacht. Dat heeft Waals minister van Volksgezondheid Christie Morreale dinsdag verklaard in het Waals parlement. "Het geheel begint gestalte te krijgen" en een deel ervan moet woensdag groen licht krijgen van de Interministeriële Conferentie (IMC) Volksgezondheid, die zich ook zou moeten uitspreken over de te volgen strategie, aldus de PS-minister.

De vergadering zou meer duidelijkheid moeten brengen over de prioritaire groepen om te vaccineren. "We zullen de conclusies van de specialisten volgen", verzekerde Morreale. Ze citeerde onder meer het personeel en patiënten in de ziekenhuizen, het personeel in bijvoorbeeld woonzorgcentra , de mensen ouder dan 65 jaar en de mensen ouder dan 45 jaar met comorbiditeit.

In de eerste fase is het de bedoeling "ter plaatse te gaan met de vaccins." Concreet zal Wallonië de organisatie van de vaccinering op zich nemen in de instellingen die afhangen van het gewest en in de centra die worden vastgelegd om de vaccinering van de Waalse bevolking uit te voeren. Morreale herinnert eraan dat de autoriteiten hebben beslist dat het vaccin gratis zal zijn.

THA • Belga

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: