Nieuws  >  De vaccinatiestrategie in België: politiek correct of wetenschappelijk onderbouwd?

De vaccinatiestrategie in België: politiek correct of wetenschappelijk onderbouwd?

Opinie

BRUSSEL 04/12 - Vaccinatie is een preventieve behandeling en preventie betekent ‘stroomopwaarts werken’, d.w.z. de verspreiders, de beroepsbevolking, het begin van de keten vaccineren om te voorkomen dat het einde van de keten (de woon-zorgcentra) zou worden getroffen.

De Australiërs stellen voor eerst de leeftijdsgroep van 20-39 jaar te vaccineren omdat die ‘superverbinders', eigenlijk een betere term dan ‘superverspreiders', de meeste sociale contacten hebben.

Als je beslist prioritair jonge en vooral nog actieve mensen te vaccineren, hoef je geen corneliaanse keuze meer te maken, zijnde een keuze tussen gezondheid en economie. En onder actieve mensen versta ik uiteraard onder meer het zorgverstrekkend personeel, dat absoluut voorrang moet krijgen, ongeacht de plaats waar ze werken (woon-zorgcentra, ziekenhuis, privépraktijken …). Ik heb het zelfs niet over hun rol als locomotief en pedagoog. Gaat België geen mal figuur slaan als de locomotief achter de trein wordt geplaatst? Bovendien zal de respons op het vaccin beter zijn bij jongere mensen.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: