Nieuws  >  COVID-19: 90-jarige vrouw uit Noord-Ierland kreeg als eerste Britse Pfizer-vaccin toegediend

COVID-19: 90-jarige vrouw uit Noord-Ierland kreeg als eerste Britse Pfizer-vaccin toegediend

LONDEN 08/12 - De 90-jarige Margaret Keenan, uit Noord-Ierland, is dinsdag in het Verenigd Koninkrijk als eerste persoon ingeënt met het nieuwe coronavaccin van Pfizer en BioNTech. De BBC bericht dat ze daarmee voor zover bekend de eerste persoon ter wereld is die het vaccin kreeg toegediend buiten een onderzoeksomgeving. De inenting van Keenan vormt het startschot voor de Britse vaccinatiecampagne.

De vrouw zei zich "zo bevoorrecht te voelen om als eerste" de prik te krijgen in het University Hospital in Coventry. "Dit is het beste vroege verjaardagsgeschenk dat ik kon wensen, want het betekent dat ik eindelijk kan beginnen uitkijken om tijd door te brengen met familie en vrienden in het nieuwe jaar, nadat ik het grootste deel van dit jaar alleen was. Mijn advies aan iedereen die het vaccin aangeboden krijgt is het ook te nemen - als ik dat op mijn 90 kan, dan jij ook." Ook Londen verplicht de bevolking niet om zich in te enten.

Op een vijftigtal plaatsen in het Verenigd Koninkrijk zijn centra opgericht waar 80-plussers en zorgpersoneel gevaccineerd kunnen worden. Het Verenigd Koninkrijk is het eerste land wereldwijd dat begonnen is met het toedienen van het Pfizervaccin, nadat de regulatoren het vorige week goedkeurden. Intussen zouden zowat 800.000 doses van het vaccin aangekomen zijn in het land. De Britten hebben 40 miljoen dosissen besteld, goed om 20 miljoen mensen in te enten. Die worden geleverd vanuit de Pfizer-fabriek in Puurs.

Rusland en China begonnen eerder al hun bevolking in te enten met de vaccins die in eigen land ontwikkeld werden.

BGY • AFP

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: