Nieuws  >  COVID-19: 45.000 Brusselaars krijgen begin volgend jaar vaccin (Alain Maron)

COVID-19: 45.000 Brusselaars krijgen begin volgend jaar vaccin (Alain Maron)

BRUSSEL 10/12 - Ongeveer 45.000 mensen zullen in januari, februari en maart in Brussel een vaccin tegen corona toegediend krijgen. Dat heeft Brussels minister van Volksgezondheid Alain Maron (Ecolo) donderdag verklaard op Bel RTL. Het eerste lot vaccins gaat naar het personeel en de bewoners van de rusthuizen.

"We wachten nog op groen licht van het Europees Geneesmiddelenagentschap. Van zodra dat er is, gaat de vaccinatie van start vanaf 5 januari", aldus de minister. De vaccins in de rusthuizen zullen worden toegediend door de coördinerende arts en/of arbeidsgeneesheer.

De volgende loten worden gereserveerd voor het personeel in ziekenhuizen en nadien het gezondheidspersoneel. De snelheid waarmee die worden toegediend, hangt af van de productiesnelheid van de farmabedrijven. Daardoor zullen drie tot zeven testcentra deels worden omgevormd tot vaccinatiecentra. Maron bevestigde dat hij het voorstel van de Brusselse burgemeester heeft ontvangen om een groot centrum in te richten aan de Heizel.

Hoe iedereen zal worden opgeroepen, ligt nog niet vast. Dat zal tegen maart-april vastliggen. De minister opperde een systeem van voorafgaande inschrijvingen zoals bij de tests.

TOB • Belga

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: