Nieuws  >  COVID-19: Vaccins blijven doeltreffend tegen de nieuwe variant van het virus

COVID-19: Vaccins blijven doeltreffend tegen de nieuwe variant van het virus

BERLIJN 20/12 – De Duitse regering heeft zondagavond aangekondigd dat de deskundigen van de Europese Unie tot de conclusie zijn gekomen dat de huidige vaccins tegen het coronavirus nog steeds doeltreffend zijn tegen de nieuwe variant van Covid-19, die in Groot-Brittannië is geïdentificeerd.

"Volgens alles wat we op dit moment weten en na discussies met deskundigen van de Europese autoriteiten, heeft de nieuwe virusstam "geen invloed op de vaccins" die "even effectief" blijven, aldus minister van Volksgezondheid Jens Spahn.

Hij verwees onder andere naar het vaccin van de Pfizer/BioNTech-laboratoria, dat al in verschillende landen in de wereld in gebruik is en binnenkort door het Europees Geneesmiddelenbureau zal worden goedgekeurd.

Deze bijeenkomst van deskundigen uit landen behorend tot de Europese Unie werd bijgewoond door vertegenwoordigers van de Duitse autoriteit voor gezondheidsbewaking (RKI) en vond plaats op zondag, zo vertelde een woordvoerder van het ministerie aan de AFP.

De variant van het virus is onder andere in het Verenigd Koninkrijk waargenomen en heeft ertoe geleid dat veel Europese landen geen vluchten uit het VK meer toelaten. Londen heeft ook aangekondigd dat er in verschillende delen van Groot-Brittannië scherpere coronamaatregelen zullen worden genomen.

Deze variant van Covid-19 wordt tot 70% besmettelijker geacht dan de vorige.

Er zijn volgens de Wereldgezondheidsorganisatie ook enkele gevallen gemeld in Denemarken (negen), evenals één geval in Nederland en Australië. 

Aanpassing van een artikel dat door Belga gepubliceerd werd. 

• Belga

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: