Nieuws  >  COVID-19: Een geneeskundestudente getuigt over haar herbesmetting met COVID-19

COVID-19: Een geneeskundestudente getuigt over haar herbesmetting met COVID-19

Opinie

BRUSSEL 22/12 - In september 2020 raakte ik een tweede maal besmet met het COVID-19-virus. Exact 5 maanden na de eerste besmetting. Ditmaal werd ik wel goed ziek. Koorts, constant aanwezige spier- en hoofdpijn, vermoeidheid door slapeloze nachten, hoest … Een fraai plaatje. Toen besefte ik nog meer dan voordien wat dit virus met me deed. Niet alleen fysiek, maar ook op de manier waarop ik dacht, op psychisch en maatschappelijk vlak.

Ik ben jong en mijn lichaam kon dit aan, toch was dit een helse week. Zelfs maanden nadien had ik nog last van na-symptomen; plots had ik 9 uur slaap nodig, terwijl ik voordien met 6 uur perfect kon functioneren. Kwam dit door het virus of maakte ik mezelf dit wijs? Barstende hoofdpijn 3 dagen per week, waardoor ik minder geconcentreerd les kon volgen, vermoeid was op stage en zelfs op sommige momenten minder sociaal was. Beeld u dat maar eens in voor zij die chronisch ziek zijn of minder middelen hebben. Gelukkig is de sociale zekerheid van België wel een krachtig solidariteitsmechanisme, dat lang niet overal ter wereld van kracht is.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: