Nieuws  >  Doctors4Doctors: een crisisjaar met een “gouden randje”

Doctors4Doctors: een crisisjaar met een “gouden randje”

Opinie

BRUSSEL 05/01 - "Wat opviel en zichtbaar werd in 2020: het was een jaar waar mensenhanden nog belangrijker werden dan geld en techniek. Een heel bijzonder crisisjaar. Een verander-jaar. In onze ogen is er ook veel in onszelf gaan veranderen." Getuigenis van dr. Eric Boydens, bestuurder en mede-oprichter van Doctors4Doctors.

In de 13 jaar dat Doctors4Doctors signalen gaf van opbranden, uitputting, depressie en zelfmoord bij artsen, is 2020 het jaar dat deze boodschap ook aankwam bij de bevolking. Artsen zijn ook kwetsbaar. Bewust worden hiervan, daar gaat het tenslotte om.

De bevolking heeft aan den lijve kunnen ervaren hoe ver artsen en hun team kunnen gaan in hun zorg voor patiënten. Zelfs met gevaar voor eigen leven. Dit heeft respect, bewondering, hoop, en vertrouwen naar boven gebracht. Voelbaar en concreet. Maar ook angst. Want wat als onze artsen bezwijken en uitvallen?  

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: