Nieuws  >  COVID-19: Eventuele verlaging leeftijd mondmaskerplicht naar 10 jaar nog niet voor morgen

COVID-19: Eventuele verlaging leeftijd mondmaskerplicht naar 10 jaar nog niet voor morgen

BRUSSEL 12/01 - De eventuele uitbreiding van de mondmaskerplicht naar 10-jarigen is nog niet voor morgen. Dinsdag vergadert de Risk Assessment Group (RAG) over de kwestie, maar dat advies moet daarna nog een aantal stadia doorlopen voor het eventueel wordt geïmplementeerd.

Moeten kinderen vanaf 10 jaar binnenkort ook verplicht een mondmasker dragen in de klas en op het openbaar vervoer. Dat is de vraag die de RAG op haar bord kreeg na het onderwijsoverleg van 7 januari. Dinsdag kwam de groep daarover bijeen, maar volgens viroloog Marc Van Ranst werden er daarover ook reeds eerder adviezen uitgewisseld.

Sowieso is de implementering van de eventuele beslissing nog niet voor meteen. Het advies dat door de RAG wordt opgesteld, moet daarna namelijk nog langs de Risk Management Group passeren. Dat zou volgens biostatisticus Geert Molenberghs "vandaag of morgen" kunnen gebeuren. Daarna is het dan aan de overheid om al dan niet met het advies aan de slag te gaan.

De eventuele uitbreiding van de mondmaskerplicht gaat trouwens breder dan louter het onderwijsveld, ook de vrijetijdsbesteding zou er deels mee aan banden gelegd worden. De vraag kwam dan ook van het coronacommissariaat en dus niet louter uit het onderwijsveld.

MAY • Belga

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: