Nieuws  >  De komedie van de vaccinatie

De komedie van de vaccinatie

Opinie

BRUSSEL 26/01 - Dit is een satirisch stukje van dr. Wim Praet. Het verhaal van de doorgeschoven hete aardappel, dat zich afspeelt in niemand-bevoegdheidsland. Onvoltooid werk van Franz Kafka (1883-1924). Dr. Praet bewerkte het eerste deel van zijn toneelstukje ‘der Impfstoff’, tot een komisch blijspel. In zijn nawoord brengt hij eer aan de frontlinie en stelt hij onze beleidsmakers in gebreke. Er is op dit moment geen vaccinatiestrategie voor ‘de helden van de zorg’. Waarom?

In dit eerste deel bevinden we ons in een lege schouwburg. Het doek gaat open.

Marcel werkt als onderhoudstechnicus in de kelders van het FAGG te Brussel. Louis werkt als vérificateur op de FOD Volksgezondheid te Elsene. Ze ontmoeten elkaar op een lockdownparty te Anderlecht. Met een glas in de hand achterovergeleund in de sofa ontpopt zich een gesprek.

Marcel: "Allez Louis, mijne grote baas X. ziet het niet meer zitten jong. In slaap gevallen en zijn handtekening vergeten zetten. En nu zijn ze allemaal boos op hem.  2.5 miljoen vaccins te laat geleverd, wie ligt daar nu van wakker? We hebben wel nog wat reserve voor de rappels in de rusthuizen, maar hoeveel juist, dat weten we niet."

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: