Nieuws  >  Strijd tegen administratieve overlast: €234,9 miljoen besparen met deze hervormingen

Strijd tegen administratieve overlast: €234,9 miljoen besparen met deze hervormingen

BRUSSEL 01/02 - In maart vorig jaar bond Jong Domus de strijd aan met de administratieve overlast. Zij schoven in een open brief zes hervormingsvoorstellen naar voor. Naar aanleiding van deze communicatie heeft het DAV Meetbureau samen met de uHasselt en Jong Domus voor elk van deze voorstellen de potentiële impact op de administratieve lasten in kaart gebracht. Uit het onderzoek kwam naar voren dat indien alle voorstellen worden geïmplementeerd een jaarlijkse administratieve lastendaling van € 234,9 miljoen kan gerealiseerd worden.

Dr. Anthony Dheere, voorzitter van Jong Domus: "Jonge artsen voelen veel frustratie omwille van de vaak overbodige administratie. Artsen hebben de handen vol met échte zorg en geen tijd voor het opmaken van ongeschiktheidsattesten voor banale zaken. Uit de talrijke reacties op onze oproepen bleek duidelijk de noodzaak aan dit project."

Al snel bleek het nodig om de krachten te bundelen met de verschillende artsenverenigingen. Dr. Pieter Mertens, lid van de raad van bestuur van het ASGB: "Het opstellen van zinloze attesten maakt dat we als arts minder tijd hebben voor onze patiënten. Ook voor de patiënt brengen deze attesten vaak onduidelijkheid, tijdverlies en frustraties met zich mee. Bovendien kosten zulke attesten handenvol geld aan de maatschappij. Dankzij deze unieke samenwerking tussen alle artsensyndicaten kunnen we een krachtig signaal geven aan alle overheden dat er effectief iets moet gebeuren en is de kans groter dat er iets wijzigt voor alle artsen en patiënten op het terrein."

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: