Nieuws  >  De Croo - EuroMOMO: 0-1

De Croo - EuroMOMO: 0-1

Opinie

BRUSSEL 09/02 - In de niet aflatende stroom van informatie over Covid-19 is er één studie waarover zeer weinig gesproken wordt. De studie is nochtans niet van de hand van een fantast, maar van een wereldwijd vermaarde autoriteit inzake epidemiologie, prof. John P. A. Ioannidis van de Universiteit van Stanford. De eerste minister heeft er blijkbaar niet van gehoord. En ook niet van de overlijdensstatistieken.

Mocht u die studie niet kennen, prof. Ioannidis heeft de effecten van de meest restrictieve niet-farmacologische maatregelen, namelijk verplichte quarantaine en sluiting van de winkels, op de verspreiding van het sars-CoV-2 geëvalueerd. De vorsers van Stanford hebben daarvoor de cijfers doorgenomen van tien landen, waaronder die van onze grote twee buren Duitsland en Frankrijk en ook twee landen die geopteerd hebben voor soepelere maatregelen, namelijk Zuid-Korea en dichter bij ons Zweden.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: