Nieuws  >  Vaccinatie van zorgverleners met AstraZeneca-vaccin is gestart

Vaccinatie van zorgverleners met AstraZeneca-vaccin is gestart

BRUSSEL 12/02 - In het vaccinatiedorp van de stad Antwerpen en ziekenhuis ZNA op de site Spoor Oost zijn vrijdagmiddag de eerste eerstelijnszorgverleners ingeënt met het AstraZeneca-vaccin. Het gaat in principe om de eerste gevaccineerden met dat vaccin in Vlaanderen. Onder meer Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) kwam in Antwerpen een kijkje nemen.

De eer van de officiële eerste AstraZeneca-vaccinaties in Vlaanderen ging naar een huisarts, een apotheker, een thuisverpleegkundige en wachtpostpersoneelslid van de vier eerstelijnszones van Antwerpen.

In totaal krijgen vrijdag in Antwerpen 200 eerstelijnsmedewerkers uit de zorg een vaccin. Het gaat om een testproject om de standard operating procedure (SOP) voor het vaccin te evalueren. Het AstraZeneca-vaccin is het derde vaccin dat door ons land wordt ingezet en het eerste dat door de pas opgerichte vaccinatiecentra zal worden gebruikt. Zij zijn klaargemaakt om op grote schaal mensen te kunnen vaccineren, al zal die capaciteit de eerstvolgende weken door een gebrek aan vaccinleveringen nog niet ten volle kunnen worden benut.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: