Nieuws  >  Vaccinatiecentrum op Heizel: technische storing opgelost, centrum gaat donderdag opnieuw open

Vaccinatiecentrum op Heizel: technische storing opgelost, centrum gaat donderdag opnieuw open

BRUSSEL 17/02 - Het Brusselse vaccinatiecentrum in Paleis 1 van Brussels Expo bleef woensdag toe door problemen met het federale aanmeldingssysteem Doclr.

Dinsdag werd het vaccinatiecentrum Heizel, het grootste van België, plechtig geopend in aanwezigheid van Brussels minister van Volksgezondheid Alain Maron (Ecolo). Een dag later was het vaccinatiecentrum al tijdelijk gesloten, wegens IT-problemen.

De uitnodiging van de tientallen patiënten die dinsdag al gevaccineerd werden in Paleis 1 werd manueel verstuurd en opgevolgd. Dat proces is tijdrovend en moest dankzij Doclr geautomatiseerd worden.

Inge Neven, hoofd van de Brusselse gezondheidsinspectie: "We hoopten dat dit dinsdag wel operationeel zou zijn, maar dat is niet gelukt. Nu heb ik de bevestiging dat het wel klaar is", aldus Neven.

Volgens de planning zouden deze week al 4.800 personen uit de eerstelijnszorg gevaccineerd worden op de Heizel. Of dat aantal deze week nog gehaald wordt, is twijfelachtig.

Met een dagelijkse capaciteit van 5.000 patiënten per dag is het vaccinatiecentrum alvast groot genoeg om de vertraging op te vangen.

Trage start

In België is 3,39% van de bevolking gevaccineerd, volgens Sciensano. In de buurlanden ligt dat percentage niet veel hoger, volgens de gegevens van de ECDC. Koploper voor vaccinatie in onze buurt, maar niet langer in Europa: het Verenigd Koninkrijk, met meer dan 15 miljoen vaccinaties.

Update : IT-problemen opgelost

De informaticaproblemen met het federale aanmeldingssysteem Doclr zijn opgelost en de eerste uitnodigingen voor een afspraak in het Brusselse vaccinatiecentrum Heizel zijn verstuurd. Dat meldt RTL en wordt bevestigd door Inge Neven, hoofd van de Brusselse gezondheidsinspectie. Donderdag kan het centrum, na een verloren dag, heropenen.

"De eerste 500 uitnodigingen zijn rond 13 uur uitgestuurd en een uurtje later waren er al een kleine twintig afspraken geboekt voor donderdag. Momenteel wordt er gemonitord of het uitnodigingssyteem goed werkt en of er geen bijkomende klachten zijn. Vandaag zullen er in totaal 3.000 uitnodigingen verstuurd worden", vertelt Neven. 

Belga

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: