Nieuws  >  COVID-19: Door toevloed sluiten psychologen nu zelfs wachtlijsten af

COVID-19: Door toevloed sluiten psychologen nu zelfs wachtlijsten af

BRUSSEL 22/02 - De toevloed bij psychologen is momenteel dermate groot dat veel privépraktijken zich genoodzaakt zien om een patiëntenstop in te roepen en zelfs niemand meer toe te laten op de wachtlijst. Dat bericht Het Laatste Nieuws maandag.

"Dat wil zeggen dat zij cliënten binnen dit en een jaar geen perspectief op hulp kunnen bieden", zegt Koen Lowet van de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen in de krant. "Voor een psycholoog is dat ethisch heel zwaar. En intussen blijven patiënten met hun klachten zitten."

Voor veel mensen zijn de coronamaatregelen de druppel die de emmer doet overlopen of stelt de crisis een onderliggende problematiek op scherp. Het gaat dan om depressieve of angstklachten, een gebrek aan vooruitzichten en het gevoel afgezonderd te zijn van de buitenwereld, voornamelijk door het verplichte telewerk.

Doordat heel wat psychologen in privépraktijken slechts deeltijds werken, is er niet genoeg capaciteit om het stijgende aantal aanmeldingen op te vangen. Ook vacatures voor extra uren in een praktijk raken amper ingevuld, klinkt het.

VKB • Belga

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: