Nieuws  >  COVID-19: Vandenbroucke wil sneller psychologische steun voor jongeren en ouderen

COVID-19: Vandenbroucke wil sneller psychologische steun voor jongeren en ouderen

BRUSSEL 28/02 - Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) wil komende week drie voorstellen op de regeringstafel leggen om de geestelijke gezondheidszorg te versterken. De minister wil daarbij vooral inzetten op jongeren en ouderen, zei hij zondag in De Zevende Dag op VRT.

"Geestelijke gezondheidszorg is een van de topprioriteiten in onze agenda voor de komende vier jaar. We zijn te zwak uitgerust voor onmiddellijke psychologische ondersteuning", zei de volksgezondheidminister. Die wil daarom 112 miljoen euro vrijmaken voor een plan voor mentale ondersteuning.

Concreet wil Vandenbroucke de komende week daarvoor drie maatregelen op tafel leggen van de ministerraad: meer en toegankelijke ondersteuning van studenten, een versterking van de mobiele hulpverlening op korte termijn en extra aandacht voor ouderen, meer bepaald 65-plussers.

"Wat ik nu in mijn hoofd heb, kan snel gaan. Ook financieel kan ik voor dit plan snel schakelen. Maar je moet de mensen vinden. Ik beschouw het als een tussenstap in afwachting van de uitrol van het grote plan."

VOC • Belga

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: