Nieuws  >  Oproep van een jonge specialist: "Laten we onze patiënten niet veroordelen, we mogen ons niet vergissen van doelwit"

Oproep van een jonge specialist: "Laten we onze patiënten niet veroordelen, we mogen ons niet vergissen van doelwit"

Opinie

BRUSSEL 29/03 - Al meer dan een jaar is het de bevolking verboden te leven uit angst om te sterven. De Belgen worden uitgenodigd om continu inspanningen te leveren en een lange en vaak complexe lijst van beschermingsmaatregelen te volgen. Veel mensen stellen dat het nut en de efficiëntie van die maatregelen niet wetenschappelijk bewezen zijn. Veel burgers zijn in lockdown, werken thuis en leven een heel ander leven dan zorgverstrekkers, die noodgedwongen op het terrein actief blijven en nog zwaarder worden belast.

Niemand twijfelt eraan dat het medisch corps, dat al zwaar onder druk stond wegens de vaak moeilijke werkomstandigheden, het sinds het begin van de pandemie nog moeilijker en zwaarder heeft. Veel artsen hebben last van een burn-out. Volgens een recente studie gepubliceerd in de British Journal of Surgery neemt het alcoholgebruik bij jonge artsen sterk toe en velen vragen ze zich af of ze het zo nog lang gaan volhouden.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: