Nieuws  >  Vaccinatie van prioritaire patiënten vanaf vandaag: slechts twaalf vaccins per huisarts

Vaccinatie van prioritaire patiënten vanaf vandaag: slechts twaalf vaccins per huisarts

Opinie

BRUSSEL 19/04 - Vandaag is een belangrijke dag in de vaccinatiecampagne tegen Covid-19. Brusselse huisartsen zullen vanaf nu direct patiënten kunnen vaccineren die volgens hen aan de voorwaarden voldoen, zodat de patiënten zich niet meer hoeven aan te melden in een vaccinatiecentrum.

Dat zou de vaccinatiegraad moeten verhogen van patiënten die het erg moeilijk hebben om zich te verplaatsen en die niet zo te vinden zijn voor een "vaccinodroom". Die patiënten zullen een behandeling door hun huisarts beter aanvaarden.

Er zijn twee mogelijkheden. Ofwel vraagt de huisarts een mobiel bezoek bij de patiënt thuis aan ofwel schaft hij zichzelf spuitjes aan in de regionale hub van de Botanique nadat hij die online heeft aangevraagd, en dient het serum dan zelf toe bij de patiënt thuis. Huisartsen kunnen hun patiënten inschrijven sinds dinsdag 13 april. Ze krijgen direct toegang tot het Brusselse systeem voor reservatie van mobiele vaccinaties, dat wordt beheerd door het platform BruVax van de regio, dat is ontwikkeld door Doctena. Dat systeem heeft de voorkeur gekregen boven het federale platform QVAX, dat in Vlaanderen en Wallonië wordt gebruikt en dat al meteen na ingebruikname overbelast was.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: