Nieuws  >  Wat baten kaars en bril, als de uil niet zien en lezen wil (einde)

Wat baten kaars en bril, als de uil niet zien en lezen wil (einde)

Opinie

BRUSSEL 21/04 - Dit artikel sluit mijn serie af “Wat baten kaars en bril, als de uil niet zien en lezen wil.” Ik begin en eindig deze opinie naar aanleiding van mijn observaties over de gezondheidscrisis met een citaat van Einstein: "De wereld zal niet worden vernietigd door hen die kwaad doen, maar door hen die lijdzaam toezien."

Op het internet zocht ik naar een term die men kan plakken op de hype en de hysterie die de aanpak van deze epidemie hebben gekenmerkt, en dan nog wel met zo'n onevenredigheid dat het rechtstreeks uit een slechte science fiction film lijkt te komen. Die term is ‘apofenie'.

Apofenie is een verandering van de waarneming, die ertoe leidt dat een individu een bepaalde betekenis toekent aan gebeurtenissen door ongemotiveerde verbanden tussen dingen te leggen.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: