Nieuws  >  Voorstel tot wijziging van het contract voor assistenten: “Een flagrant gebrek aan respect”

Voorstel tot wijziging van het contract voor assistenten: “Een flagrant gebrek aan respect”

Opinie

BRUSSEL 06/05 - Al bijna een jaar worden in de nationale paritaire commissie artsen-ziekenhuizen onder het voorzitterschap van het Riziv onderhandelingen gevoerd om de werkomstandigheden van stagiairs in België te verbeteren en ze een standaardcontract aan te bieden. Het recente voorstel van de ziekenhuisfederaties heeft de kandidaat-specialisten met verstomming geslagen. “Net zoals een aantal van de 8200 andere assistenten ga ik vandaag naar huis nadat ik meer dan 26 uur heb gewerkt”, schrijft Antoine Dumont in een post op Facebook, die werd verspreid door de Franstalige vereniging voor kandidaat-specialisten CIMACS.

"Bij het openen van mijn computer ben ik op een Facebook-bericht van een van mijn collegae gevallen, waarin hij het heeft over de contractwijzigingen die de ziekenhuisfederaties voorstellen. Ik dacht eerst dat het een aprilgrap was. Niet dus. Het is immers al de 20e van de maand en het zou trouwens een slechte grap geweest zijn.

Voor ik het heb over de inhoud van het voorstel, zou ik eerst wat uitleg willen geven over het speciale statuut dat wij als artsen-specialisten in opleiding hebben.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: