Nieuws  >  Moeten we vaccinatie verplicht maken voor studenten? Reactie van universiteiten en specialisten wetgeving en ethiek

Moeten we vaccinatie verplicht maken voor studenten? Reactie van universiteiten en specialisten wetgeving en ethiek

Opinie

BRUSSEL 10/05 - In sommige Amerikaanse universiteiten is Covid-19- vaccinatie verplicht. In België is men terughoudender en verkiest men de studenten bewust te maken van het problemen en argumenten aan te reiken. Maar wettelijk gezien is verplichte vaccinatie inderdaad mogelijk. Zelfs de bio-ethici zijn ervoor gewonnen. Het overlegcomité van morgen 11 mei zou de knoop moeten doorhakken.

We hebben het gezien tijdens de feesten "La Boum 1" en "La Boum 2", maar ook vrijdagavond op het Flageyplein: jongvolwassenen van 18-25 jaar hebben het almaar moeilijker om zich neer te leggen bij de opgelegde vrijheidsbeperkingen in het kader van Covid-19.

Moeten we dan het voorbeeld volgen van wat andere universiteiten, ook zeer vermaarde universiteiten, doen en de studenten verplichten zich te laten vaccineren voor ze het volgende academiejaar mogen starten? "Om de gemeenschap te beschermen, is een hoge vaccinatiegraad vereist. De Harvard University in de stad Cambridge zal dan ook eisen dat alle studenten die zich in de herfst op de campus bevinden, zich laten inenten", zei een woordvoerder van de universiteit.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: