Nieuws  >  Geluksprofessor Lieven Annemans krijgt Prijs voor de Vrijheid

Geluksprofessor Lieven Annemans krijgt Prijs voor de Vrijheid

BRUSSEL 26/05 - Professor Lieven Annemans heeft de Prijs voor de Vrijheid 2021 gewonnen. Die prijs wordt sinds 2003 uitgereikt, voor 2010 door Nova Civitas en vanaf 2010 door denktank Libera!, en is voor "een persoon die in zijn leven en werk het klassiek-liberalisme en de waarden van een vrije samenleving uitgedragen heeft".

Annemans, ook wel de geluksprofessor genoemd, krijgt deze prijs onder meer omdat hij al jaren pleit voor een andere benadering van de gezondheidszorg. Hij uitte al kritiek op zowel besparingen als investeringen wanneer deze volgens hem niet effectief genoeg zijn.
 
Een andere reden om deze prijs aan hem toe te kennen is, zo zegt Libera!, zijn strijd tijdens de coronacrisis om minder te luisteren naar die virologen die volgens Annemans een angstcultuur creëerden. Volgens hem was de remedie erger dan de kwaal.
 
Zijn kritiek op het beleid leverde Annemans in september een plekje op in Celeval, de groep die de regering moest bijstaan om ons land uit de coronacrisis te loodsen en de plannen op langere termijn moest uittekenen. Ook toen de cijfers bleven stijgen tot het hoogste punt van de coronacrisis, bleef Annemans tegen strenge maatregelen. Dat leverde hem veel kritiek op van onder meer de virologen. Eind oktober nam Annemans ontslag bij Celeval, minder dan twee maanden na zijn intrede.
 
Op de erelijst voor de Prijs van de Vrijheid volgt de professor de Antwerpse muziekgroep De Strangers op. Verder kregen onder meer de Nederlandse politicus Thierry Baudet, ondernemer Gert Verhulst en komiek Urbanus deze prijs al toegekend.
 
Libera! is een Vlaamse liberale denktank met rechtenprofessor Boudewijn Bouckaert, voormalig Vlaams Parlementslid voor Lijst Dedecker, als voorzitter.

CP Belga

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: