Nieuws  >  Lange werktijden, vaak een “lose-lose-situatie”

Lange werktijden, vaak een “lose-lose-situatie”

Opinie

BRUSSEL 28/05 - Uit een rapport van de WHO, waaraan onder meer algemeen directeur Lode Godderis van IDEWE meewerkte, blijkt opnieuw dat lange werktijden (meer dan 54 uur) een aantoonbare verhoging van het risico op sterfte en ‘verloren gezonde levensjaren’ met zich meebrengen. Hartziektes, alcoholgebruik, beroertes en depressie liggen daarvan aan de basis.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) hebben in  samenwerking met experts van over heel de wereld bestaand onderzoek over lange werktijden geanalyseerd.

Daaruit blijkt onder meer dat werkweken van meer dan 54 uur een aantoonbare verhoging van het risico op sterfte en ‘verloren gezonde levensjaren' met zich meebrengen. Hartziektes, alcoholgebruik, beroertes en depressie liggen daarvan aan de basis.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: