Nieuws  >  De schaamte voorbij...(Dr. G. Otte, neuropsychiater)

De schaamte voorbij...(Dr. G. Otte, neuropsychiater)

Opinie

BRUSSEL 08/06 - Naar aanleiding van de recente tragische gebeurtenissen (de zelfmoord van een 14-jarig meisje te Gent) en de vele reacties hierop, moest ik terugdenken aan het gedicht van Dylan Thomas: “A Refusal to Mourn the Death, by Fire, of a Child in London”, waarin de dichter zich terughoudend opstelt uit schroom dat de eigen pijn, het eigen verdriet, het mededogen en de onmacht bij dergelijke tragiek de sereniteit van de overledene zou kunnen verstoren.

Bij de dood van een 14-jarig meisje

De recente tragedie, waarbij een 14-jarig meisje suïcide pleegde nadat beelden van haar groepsverkrachting door een stel Gentse bendeleden, kompanen van haar 18-jarig ex-vriendje, op internet werden gepost, greep nochtans gans Vlaanderen bij de keel.  Al deze gevoelens borrelden op en ook ons beleid en met name nagenoeg alle politieke kopstukken gaven in de pers uiting aan hun diepe verontwaardiging en eisten unaniem dat er streng zou opgetreden worden tegen deze daders.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: