Nieuws  >  Zorgt covid voor een revolutie in het syndicalisme?

Zorgt covid voor een revolutie in het syndicalisme?

Opinie

BRUSSEL 14/06 - Onze democratie lijdt. In het bijzonder sinds deze pandemie. Onder het voorwendsel van urgenties werd het parlement vaak aan de kant geschoven. De regering heeft niet nagelaten om gebruik (en soms misbruik) te maken van haar speciale volmachten.

Het verlies van vertrouwen binnen de bevolking is groot en leidt vaak tot extreme stellingnames, die zich te makkelijk via sociale media verspreiden, zoals degenen die sympathie hebben voor en steun betuigen aan een terroristische militair.

Politieke partijen vormen de basis van de democratie. Ze waren niet meer van tel want de ideeën die ze zouden moeten verdedigen, zijn voor hun leden niet meer voldoende zichtbaar. Dit gaat vooral op voor onderwerpen die over gezondheid gaan. Het gebrek aan betrokkenheid en steun voor artsen in opleiding is een schreeuwend voorbeeld van een desinteresse vanwege de politieke partijen voor alles wat met gezondheid te maken heeft. De verpleegkundigen zijn een ander voorbeeld.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: