Nieuws  >  Zomerinterview Dr. Marc Moens: “Hervorming van de nomenclatuur, Vlaamse Planningscommissie opgestart, binnenkort ook elektronisch verwijsvoorschrift?”

Zomerinterview Dr. Marc Moens: “Hervorming van de nomenclatuur, Vlaamse Planningscommissie opgestart, binnenkort ook elektronisch verwijsvoorschrift?”

BRUSSEL 16/7 - De zomervakantie is het ideale ogenblik om stil te staan bij de actualiteit rond dossiers die het artsenberoep aanbelangen. Samen met Dr. Marc Moens, erevoorzitter van de Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS) en huidig voorzitter van de Vlaamse vleugel ervan (VAS, Vlaams Artsensyndicaat) overlopen we enkele dossiers en grote werven met een potentieel behoorlijke impact op het beroep.

Pluridisciplinariteit mag geen religie worden

Voor het eerst werkt het RIZIV aan een meerjarenbudget. Maar liefst 180 voorstellen werden ingediend en het is nog onduidelijk welke van die voorstellen de definitieve eindmeet zullen halen. Dr. Marc Moens: "We hebben steeds herhaald dat elke euro die we kunnen uitsparen door efficiënter te gaan werken - en niet door te besparen maar wel door nutteloze zaken te vermijden - opnieuw in de gezondheidszorg moet worden geïnvesteerd.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: