Nieuws  >  “Freedom day” in het Verenigd Koninkrijk? Dr. Georges Otte: “Er wachten ons bange uren en dagen”

“Freedom day” in het Verenigd Koninkrijk? Dr. Georges Otte: “Er wachten ons bange uren en dagen”

Opinie

BRUSSEL 23/07 - F-day staat voor “Freedom Day”, de naam die Brits premier Boris Johnson toekende aan 19 juli 2021. Dat is de dag waarop het Verenigd Koninkrijk alle beschermingsmaatregelen tegen corona (maskers, afstandsregels, enzovoort...) beëindigde. Het begin van het einde dus, maar helaas niet het einde van de pandemie en hopelijk (Boris, keep your fingers crossed) niet het begin van een nieuwe golf.

Is deze beleidsmatige bocht van 180 graden het gevolg van de onstuitbare vrijheidsdrang van de Britse regering? Na het afschudden van de ‘Europese dictatuur' en het ‘juk van Brussel', lijkt ze op datzelfde elan door te gaan en verbant ze ook de beperkingen die covid haar oplegde naar het vooronder.

Op "Freedom day", triomfantelijk aangekondigd door Boris Johnson, waren we getuige van uitbundig feestvreugde in de straten van Londen. Duizenden (meestal jonge) Britse onderdanen vierden met gejubel en gejuich hun "bevrijding".

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: