Nieuws  >  Federale regering maakt noodbudget van 20 miljoen vrij voor slachtoffers van overstroming

Federale regering maakt noodbudget van 20 miljoen vrij voor slachtoffers van overstroming

BRUSSEL 23/07 - De ministerraad heeft vrijdag een uitzonderlijk noodbudget van 20 miljoen euro vrijgemaakt om, via de OCMW's, de duizenden Belgische burgers te ondersteunen die zwaar werden getroffen door de overstromingen en het noodweer. De regering maakt ook 1 miljoen euro extra vrij voor het Rode Kruis. Dat meldt minister van Maatschappelijke Integratie Karine Lalieux.

De enveloppe van 20 miljoen wordt verdeeld onder de OCMW's van de getroffen gemeenten. Zo kan er zo snel mogelijk hulp worden geboden aan de slachtoffers. Dit komt naast de regionale steun die de Waalse regering reeds invoerde. 
 
"Een catastrofe van dergelijke omvang met het daaruit vloeiende burgerleed, vergt een sterk, solidair antwoord voor zij die het nodig hebben. Dankzij deze uitzonderlijke federale noodsubsidie kunnen de OCMW's bijzondere aandacht besteden aan de meest kwetsbaren. Zo kan er materiële of financiële hulp geboden worden waar nodig", legt Karine Lalieux uit. 
 
De steun wordt door het OCMW verdeeld met het oog op de persoonlijke situatie van elke begunstigde. Op basis van later te identificeren noden kunnen nog andere middelen worden vrijgemaakt, voegt de minister van Maatschappelijke Integratie er aan toe. 

Belga News

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: